M. Jenseną pareigose pakeis vystomojo bendradarbiavimo ministras Rasmusas Prehnas.

Danijos vyriausybė nurodė išskersti visas šalyje auginamas audines po to, kai šių žvėrelių ūkiuose buvo aptikta mutavusio koronaviruso ir jis buvo perduotas žmonėms.

Valdžios institucijos ėmė reikšti susirūpinimą, kad ateityje į Europos rinką pateksiančios vakcinos su audinėmis siejamų atmainų prevencijai gali būti neveiksmingos.

Tačiau Danijos sveikatos departamentas ketvirtadienį sakė, kad audinėse aptikta koronaviruso atmaina veikiausiai buvo sunaikinta , o „nuo rugsėjo 15 dienos nebuvo aptikta naujų užsikrėtimų, siejamų su penktojo židinio audinių (koronaviruso) atmaina.“

Kaip išaiškėjo vėliau, M. Jenseno pateiktas nurodymas išskersti visas, netgi ir sveikas audines, buvo neteisėtas. Vyriausybė tuomet pasiūlė priimti įstatymą, draudžiantį šalyje veisti audines iki 2021 metų.

Šis nurodymas sulaukė smarkaus politinio pasipriešinimo. Į kairę krypstančios politinės partijos, remiančios socialdemokratų mažumos vyriausybę, teigė praradusios pasitikėjimą ministru. Abejonių pareiškė ir centro-dešinės opozicijos partija.

Nepaisant priešiškos reakcijos, ūkininkai tęsia audinių skerdimo darbus.