Žinybos ekspertų nuomone, šį rekordinį skaičių nulėmė tai, kad daugelis šalies gyventojų iškart po Kalėdų atliko PGR testus. Iš 189 512 testų 12,26 proc. buvo teigiami, antradienį šis rodiklis buvo lygus 12,15 proc. Mirusių infekuotųjų skaičius per parą padidėjo 16 ir išaugo iki 3 247.

Laikraščio „The Guardian“ duomenimis, aukščiausias pasaulyje infekcijos plitimo lygis šiuo metu yra Danijoje. „Didelis infekuotųjų skaičius susijęs ir su tuo, kad testuojame ir pranešame daugiau negu kitos šalys. Bet infekcija plinta sparčiai“, – sakė trečiadienį per spaudos konferenciją Danijos sveikatos apsaugos valdybos vadovas Sørenas Brostrømas.

Spartus užkrato plitimas glaudžiai susijęs su omikron atmaina. „Naujuosius metus švęskite santūriai, neplanuokite didelių linksmybių, nesirinkite pernelyg didelėmis kompanijomis ir nevartokite per daug alkoholio“, – ragino specialistas.

Dėl koronaviruso plitimo Danijoje gruodžio mėnesį buvo paskelbti kai kurie apribojimai: parduotuvėse ir restoranuose įvedamas maksimalaus pirkėjų ir lankytojų skaičiaus normatyvas, nustatomas pagal įmonės plotą, uždaryti pramogų parkai, sporto salės, kazino, konferencijų salės, kino teatrai, dailės galerijos. Restoranai nedirba nuo 23 val. iki 5 val., alkoholį draudžiama pardavinėti nuo 22 val. iki 5 val. Vyriausybė paragino tiek privačias, tiek valstybines įmones organizuoti nuotolinį darbą. Danijos moksleivių Kalėdų atostogos prasidėjo anksčiau ir baigsis vėliau (gruodžio 15-sausio 4 d. d.).

Iki šiol dviem vakcinos dozėmis paskiepyti 77,6 proc. Danijos gyventojų, stiprinamąją dozę jau gavo 45,7 proc. danų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)