Trys Londone įsikūrusiai grupei priklausantys asmenys buvo sulaikyti pirmadienį Ringstedo mieste, esančiame už 60 km į pietvakarius nuo Kopenhagos. Jie įtariami nuo 2012 metų šešerius metus šnipinėję fizinius ir juridinius asmenis Danijoje.

Įtariamieji stojo prieš teismą netoliese esančiame Roskildės mieste, kur teisėjas Johnas Larsenas antradienį liepė surengti posėdį už uždarų durų, todėl nebuvo paviešinta jokių detalių.

Maždaug už 40 km į vakarus nuo sostinės esančius teismo rūmus saugojo automatais ginkluoti policininkai. Vyrai, kurių vardus teismo nurodymu draudžiama viešinti, savo kaltės nepripažino. Jiems preliminariai gali būti iškelti švelnesni kaltinimai dėl šnipinėjimo – tokiu atveju jiems grėstų laisvės atėmimas iki šešerių metų.

Pirmadienį Saudo Arabijos ambasadorius Danijoje Fahadas bin Maayoufas al Ruwaily buvo iškviestas į Danijos užsienio reikalų ministeriją.

Nagrinėjant tą pačią bylą pirmadienį Nyderlandų istoriniame Delfto mieste buvo suimtas dar vienas vyras. Jis įtariamas planavęs surengti mažiausiai vieną teroro išpuolį Irane, taip pat priklausęs vienai teroristinei organizacijai.