Danijos sveikatos apsaugos valdyba pabrėžė, kad epidemiologinė padėtis yra kontroliuojama, o vakcinacijos rodikliai yra aukšti, o šalyje „padėtis yra gera“.

„Todėl mes baigiame masinės vakcinacijos nuo COVID-19 programą“, – sakoma valdybos Infekcinių ligų departamento direktorės Bolette Soborg pranešime.

Maždaug 81 proc. iš 5,8 mln. Danijos gyventojų pasiskiepijo dviem vakcinos nuo COVID-19 dozėmis, o 61,6 proc. dar gavo stiprinamąją skiepo dozę.

Danijoje fiksuojamas naujai registruojamų užsikrėtimo atvejų mažėjimas, o padėtis ligoninėse išlieka stabili.

Nors nuo gegužės 15 dienos šalies gyventojai nebesulauks kvietimų skiepytis, sveikatos priežiūros pareigūnai prognozuoja, kad skiepų poreikis po vasaros vėl atsinaujins.

„Planuojame atnaujinti vakcinacijos programą rudenį. Prieš tai bus atliktas kruopštus profesionalus įvertinimas: kam, kada ir kokiomis vakcinomis skiepytis“, – sakė B. Soborg.

Praėjusį lapkritį šalyje prasidėjus itin užkrečiamos omikron atmainos bangai, Danija suintensyvino imunizacijos kampaniją. Buvo paspartintas skiepijimas stiprinamosiomis vakcinos nuo COVID-19 dozėmis, o nuo sausio vidurio labiausiai pažeidžiamiems gyventojams buvo pasiūlyta ir ketvirta dozė.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją