Duomenys surinkti nuo lapkričio 21 d. iki gruodžio 28 d., kai buvo nustatyti 55 700 užsikrėtimo nauja atmaina atvejų. Per tą patį laikotarpį buvo užregistruota 100 mirčių, susijusių su kitais žinomais koronaviruso variantais.

Institutas pirmą kartą skelbia su omikron atmaina susijusių mirčių skaičių. Šis variantas Danijoje buvo aptiktas lapkričio pabaigoje, o dabar jam tenka apie 90 proc. visų teigiamų testų dėl koronaviruso.

Dėl infekcijos plitimo Danijoje gruodžio mėnesį buvo paskelbti kai kurie apribojimai: parduotuvėse ir restoranuose įvestas maksimalaus pirkėjų ir lankytojų skaičiaus normatyvas, nustatomas pagal įmonės plotą, uždaryti pramogų parkai, sporto salės, kazino, konferencijų salės, kino teatrai, dailės galerijos. Restoranai nedirba nuo 23 val. iki 5 val., alkoholį draudžiama pardavinėti nuo 22 val. iki 5 val. Vyriausybė paragino tiek privačias, tiek valstybines įmones organizuoti nuotolinį darbą. Danijos moksleivių Kalėdų atostogos prasidėjo anksčiau ir baigėsi vėliau (gruodžio 15-sausio 4 d. d.).

Iki šiol dviem vakcinos dozėmis paskiepyti 78 proc. Danijos gyventojų, stiprinamąją dozę jau gavo 48,5 proc. danų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)