Danijos premjerės Mettės Frederiksen teigimu, šalies sveikatos priežiūros institucijos teigia, kad „tikslinga ir pateisinama pradėti pamažu švelninti ribojimus, tačiau su sąlyga, kad kiekvienas laikysis atstumo vienas nuo kito ir plausis rankas“.

Tuo metu vidurinės ir aukštosios mokyklos turės dar palaukti iki gegužės 10 dienos.

Barai, restoranai, naktiniai klubai, prekybos centrai, kirpyklos ir masažų salonai toliau lieka uždaryti ir tebedraudžiami didesni negu 10-ies žmonių susibūrimai. Didžiuliai susibūrimai Danijoje draudžiami iki rugpjūčio.

Premjerė įspėjo, kad šiuo metu gyvenimas vis dar nebus toks, koks buvo anksčiau, ir teigė, kad „dar daugybę mėnesių gyvensime su įvairiais apribojimais“. M. Frederiksen taip pat paragino danus toliau laikytis nustatytų sveikatos taisyklių ir socialinio atsiribojimo priemonių.

Danijoje patvirtintų koronaviruso infekcijos (COVID-19) atvejų skaičius siekia 4 875, o mirčių – 187. Kovo 14 d. Danijoje užregistravus pirmąjį mirties nuo COVID-19 atvejį, šalis uždarė savo sienas užsieniečiams. Kiek vėliau buvo uždaryti barai, restoranai ir dauguma parduotuvių.