"Oro bendrovės šiandien į Damaską nesiunčia (lėktuvų), nes oro uostas jokių lėktuvų nepriima", - sakė Dubajuje dirbantis pareigūnas, kuris nenorėjo skelbti savo pavardės.

Skrydžių tvarkaraščiai aviacijos tinklalapiuose rodo, kad dvi Persijos įlankos regiono oro bendrovės - "Air Arabia" ir "flydubai" - normalioms sąlygomis penktadienį siųstų savo lėktuvus į Damaską.

Sirijos informacijos ministerija ketvirtadienį paskelbė, kad oro uosto kelias yra saugus, nes saugumo pajėgos nustūmė nuo jo "teroristus". Šiuo terminu Damaskas vadina sukilėlius, siekiančius nuversti Basharą al Assadą.

Ministerija pridūrė, kad oro uostas dirba normaliai.

Metus ir aštuonis mėnesius trunkantis konfliktas Sirijoje jau privertė kelias oro bendroves atšaukti skrydžius į Damaską ar sumažinti jų skaičių, ir dabar į Damasko oro uostą atskrenda ir iš jo išskrenda vos keli komerciniai lėktuvai per dieną.

Didžiojoje Britanijoje įsikūrusios organizacijos "Syrian Observatory for Human Rights", kuri stebi padėtį Sirijoje, vadovas Rami Abdelrahmanas sakė, kad oro uosto kelias vėl atidarytas, bet B.al Assado pajėgos ir sukilėliai netoliese dar kaunasi, o eismas tame kelyje yra minimalus.

Pasak R.Abdelrahmano, buvo pranešimų apie naktį toliau vykusius susirėmimus ir artilerijos apšaudymą Damasko pietuose, bet susisiekti su šaltiniais Sirijoje sunku, nes vis dar neveikia internetas ir dauguma telefono linijų.