Paveikslėlio antrašte skelbia: „Jei turėčiau pilną dubenį „Skittles“ ir pasakyčiau, kad vos trys tave nužudys, ar pasisemtum visą saują? Būtent tokia ir yra pabėgėlių iš Sirijos keliama problema.“ Šalia paveikslėlio įkeltas ir D. Trumpo jaunesniojo prierašas: „Vaizdas pasako viską. Metas nutraukti politiškai korektiškas strategijas, neiškeliančias JAV į pirmą vietą.“

Paveikslėlio apačioje puikuojasi oficialus D. Trumpo logotipas, simbolizuojantis Respublikonų partijos kandidato ir jo bendražygio Mike‘o Pence‘o solidarumą.

Paaiškėjo, kad paveikslėlyje užrašyti žodžiai – ne D. Trumpo jaunesniojo sugalvotas tekstas. Tikrasis užrašo autorius – buvęs Ilinojaus valstijos atstovas Joe Walshas, šiuo metu vedantis konservatorių pažiūras propaguojančią radijo laidą.

Komentuodamas D. Trumpo jaunesniojo į „Twitter“ įkeltą paveikslėlį J. Walshas parašė: „Šią mintį išreiškiau dar prieš mėnesį. Džiugu, kad man pritari.“

Komentarą J. Walshas papildė ekrano kopija, kurioje užfiksuotas rugpjūčio 13 d. jo pateis tinkle „Twitter“ paskelbtas pranešimas.

Hillary Clinton atstovas spaudai Nickas Merrillis taip pat pakomentavo D. Trumpo jaunesniojo akibrokštą. Anot jo, tai pasibaisėtina.

2016-aisiais vykdomos rinkimų kampanijos, be abejo, išsiskiria aršiais pasisakymais dėl JAV politikos pabėgėlių atžvilgiu. H. Clinton skatino padidinti į JAV įleidžiamų pabėgėlių iš Sirijos skaičių, tuo tarpu D. Trumpas ragino griežtai tikrinti visus priimamus migrantus, be to, uždrausti atvykti į JAV piliečiams iš terorizmo židiniais laikomų šalių, tokių kaip Sirija.

Vienas iš buvusių JAV prezidento Baracko Obamos kalbų tekstų redaktorių Jonas Favreau atsakydamas į D. Trumpo jaunesniojo įrašą pateikė nuorodą į CNN reportažą apie mažą berniuką iš Alepo miesto, tapusį Siriją ištikusios humanitarinės krizės simboliu.
J. Favreau parašė: „Tai tik vienas iš begalės vaikų, kuriuos ką tik palyginai su užnuodytais „Skittles“.“

Skittles

Buvęs B. Obamos kampanijos dalyvis Jasonas Sparksas reaguodamas į D. Trumpo įrašą įkėlė pabėgėlių iš Sirijos vaikų nuotrauką su prierašu: „Tai ne „Skittles“.“

Tinkle „Twitter“ D. Trumą dažnai kritikavęs muzikantas Johnas Legendas parašė: „Visada yra kad ir pati menkiausia tikimybė, kad bet kuris gali tapti žudiku. Tad gal nedelsdami atsikratykime visų?“