„Turėdamas didelį derybų patirtį prezidentas supranta, kaip svarbu pirmiausia rūpintis amerikiečių darbuotojais ir verslu, kai kalbama apie prekybą“, – sakoma dokumente.

Jame nurodoma, kad „griežti ir sąžiningi susitarimai tarptautinės prekybos srityje gali būti panaudoti užtikrinti mūsų ekonomikos augimą, milijonų darbo vietų sugrąžinimą amerikiečiams ir skurstančių mūsų šalies rajonų atgaivinimą“.

„Ši strategija bus pradėta įgyventi nuo pasitraukimo iš Ramiojo vandenyno partnerystės susitarimo“, – sakoma dokumente ir priduriama, kad nuo šiol visi prekybos susitarimai bus vertinami atsižvelgiant į amerikiečių darbuotojų interesus.

Dokumente taip pat nurodoma, kad JAV prezidentas Donaldas Trumpas ketina peržiūrėti Šiaurės Amerikos laisvosios prekybos susitarimą (NAFTA).

„Jeigu mūsų partneriai atsisakyti jį peržiūrėti, kad amerikiečių darbuotojų padėtis būtų sąžiningesnė, prezidentas pranešė apie ketinimą pasitraukti iš NAFTA“, – sakoma dokumente.

Skalūnų „revoliucija“

D. Trumpas mano, kad aktyvi skalūnų dujų ir naftos gavyba padės amerikiečiams sugrąžinti klestėjimą, skelbia Baltieji rūmai.

„D. Trumpo administracija pasinaudos skalūnų dujų ir skalūnų naftos revoliucija, kad sukurtų darbo vietų ir užtikrintų klestėjimą milijonams amerikiečių“, – nurodoma D. Trumpo prioritetų dokumente.

„Privalome pasinaudoti turimais nepaliestais skalūnų naftos ir skalūnų dujų ištekliais, kurie yra vertinami 50 trln. JAV dolerių, ypač tais, kurie yra federalinėse žemėse , priklausančiose Amerikos tautai. Mes panaudosime energijos gavybos pajamas, kad suremontuotų kelius, mokyklas, tiltus, infrastruktūrą“, – sakoma dokumente.

Be to, D. Trumpas tikisi, kad jo iniciatyvos leis sumažinti energijos kainas JAV, kas taps „didele paspirtimi žemės ūkiui“.

Taip pat „administracija ketina naudoti „ekologiškai švarias“ technologijas anglių kasybai ir įpūsti gyvybės JAV anglies pramonei, kuri jau seniai susiduria su sunkumais“.