MSNBC į prezidento žodinį išpuolį atsakė išplatinusi pareiškimą: „Jungtinėms Valstijoms išaušo liūdna diena – užuot dirbęs savo darbą, prezidentas leidžia laiką užgauliodamas kitus, meluodamas ir reikšdamas asmenines simpatijas ir antipatijas“.

D. Trumpo atstovo spaudai pavaduotoja Sarah Huckabee Sanders puolė ginti prezidentą ir jo pasisakymus, teigdama, kad prezidentas tiesiog sureagavo į „pasibjaurėtiną puldinėjimą, vykstantį tiek laidoje „Morning Joe“, tiek kitose. D. Trumpas atsisako būti patyčių taikiniu. Tai prezidentas, kuris į ugnį atsako ugnimi“.

8 valandą ryto D. Trumpas parašė žinutę, kurioje teigia, kad ryto laidos „Morning Joe“ reitingai prasti (nors tai netiesa), o vedėjai „blogai apie mane kalba“ (tai tikra tiesa).

Abu laidos vedėjus prezidentas pavadino negražiais žodžiais. D. Trumpas viešai priminė, esą vedėjai jį įkalbinėję dėl interviu prieš Naujuosius metus. „Po veido patempimo operacijos ji (M. Brzezinski - red.) siaubingai kraujavo. Atsakiau ne“, – parašė prezidentas.

Iš tikrųjų D. Trumpas tuo metu sutiko duoti interviu. Visiems trims pavyko pasikalbėti viename renginyje. Beje, jame darytose nuotraukose nėra nė menkiausios užuominos, kad televizijos laidų vedėjai atlikta plastinė operacija.

Tokių D. Trumpo pareiškimų sukrėsta socialinės žiniasklaidos bendruomenė pabrėžia, kad, nors netaktiškai užsipuolė abu laidos vedėjus, dėl išvaizdos kliuvo būtent moteriai.

Prezidento žinutes pasmerkė ir šalies politikai. „Pone prezidente, jūsų žinutė socialiniame tinkle „Twitter“ nesuderinama su jūsų užimamos pareigomis ir įkūnija visas ligas, kuriomis serga Jungtinių Valstijų politika“, – tame pačiame socialiniame tinkle parašė respublikonė Lindsey Graham.

Ginti vyro stojo ir pirmoji Jungtinių Valstijų ponia Melania Trump.
„Kaip jau ne kartą praeityje sakė pirmoji šalies ponia, kai kas nors puola jos vyrą, jis dešimt kartų smarkiau puola atgal“, – teigia M. Trump atstovė spaudai Stephanie Grisham. Jau anksčiau M. Trump viešai deklaravo norinti didžiausią dėmesį skirti kovai su patyčiomis internete.

Anot kritikų, D. Trumpas sako paskyrą socialiniame tinkle „Twitter“ naudoja kaip megafoną tyčiotis iš žmonių.

Antradienį jis pagrindiniu taikiniu pasirinko CNN. Nesislapstydamas džiūgavo, kad dėl su Rusija susijusios istorijos buvo atleisti trys žurnalistai. Trečiadienį prezidentas puolė du didžiausius šalies laikraščius – „The New York Times“ ir „The Washinton Post“.