Viena Pensilvanijos gyventoja sako tikinti, kad D. Trampas laimės čia. Valstijoje, kur nuomonės svyruoja, nors apklausose pirmauja H. Clinton. Tiesa, daugiausia dideliuose miestuose, o ne kaimuose.

Analitikai sako, kad lemiamą žodį rinkimuose gali tarti jaunimas. Apklausos rodo, kad dauguma jų ketina balsuoti.

Pitsburgo universiteto studentai agituoja balsuoti už H. Clinton. Tiesą sakant, jaunimas Amerikoje palaiko demokratus ir iki šiol už juos balsuodavo. Tačiau ar taip bus šį kartą?

„Jei jis [D. Trumpas] laimės Pensilvanijoje, jis laimės ir kitose valstijose, galbūt Viskonsine ir Mičigane, nes daugelis žmonių šiose valstijose jaučiasi panašiai: nusivylę politikais, praradę darbus gamyklose. Ir viskas ritasi velniop“, – gailestį liejo D. Trumpo rėmėjas Kirkas Breineris.

Paskutinis respublikonas prezidentas, surinkęs daugiausia balsų Pensilvanijoje – Ronaldas Reaganas – prieš daugiau nei tris dešimtmečius. Tačiau dabar, nors prie H. Clinton rėmėjų – daugiau studentų, jie nėra tokie optimistiški.

„Prieš kelias savaites ar savaitę buvau tikras, kad ji laimės, bet įvyko nemažai dalykų, ir žmonės nusisuka nuo jos. Dėl to padidėjo parama D. Trumpui. Jį remia, nes neigiamai žiūri į jo varžovę“, – dėsto H. Clinton rėmėjas Saket Rajbogat.

Ne tik H. Clinton, bet ir D. Trumpo rėmėjai pripažįsta, kad jis skaldo Ameriką.