Mergaitė gruodžio mėnesį vykusių masinių evakuacijų metu su šeima pabėgo iš Alepo ir šiuo metu gyvena Turkijoje. Banos motina Fatemah laiško turinį persiuntė ir BBC. Anot moters, Bana parašė laišką dar prieš D. Trumpo inauguraciją, nes duktė daug kartų matė jį per televiziją.

„Aš visą savo gyvenimą praleidau Sirijoje, iki kol gruodžio mėnesį išvykau iš apsiaustos rytinės Alepo miesto dalies. Priklausau tai daliai Sirijos vaikų, kurie nukentėjo nuo karo Sirijoje. Šiuo metu gyvenu naujuose namuose Turkijoje, taikoje. Alepe lankiau mokyklą, tačiau per bombardavimą ji buvo sunaikinta, žuvo kai kurie mano draugai. Man labai liūdna dėl jų, norėčiau, kad jie būtų su manimi, nes šiuo metu galėtume žaisti kartu. Alepe negalėjau žaisti, nes tai buvo mirties miestas. Dabar būdama Turkijoje galiu mėgautis gyvenimu. Tačiau milijonai Sirijos vaikų šiuo metu kenčia, jie kenčia dėl suaugusių žmonių. Žinau, kad būsite Amerikos prezidentas, tad ar galėtumėte apsaugoti Sirijos žmones ir vaikus?“, - laiške rašė mergaitė.

Turkija, kurioje šiuo metu gyvena B. Alabed, palaiko Sirijos opoziciją, tačiau JAV prezidento D. Trumpo pozicija kol kas nėra aiški. Jis ne kartą reiškė norą stiprinti ryšius su Rusija ir gyrė Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną, kuris palaiko Sirijos prezidentą Basharą al Assadą

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (57)