Tokios demonstracijos vyksta kasdien nuo tada, kai respublikonų kandidatas prezidento rinkimuose įveikė savo varžovę demokratę Hillary Clinton.

Pastaroji, pasak JAV žiniasklaidos, dėl savo pralaimėjimo rinkimuose apkaltino Federalinio tyrimų biuro (FTB) direktorių Jamesą Comey.

Demokratų partijos kandidatė pareiškė savo rėmėjams, kad spalio pabaigoje tyrimą dėl jos laiškų atnaujinęs FTB direktorius „sustabdė“ jos rinkimų kampanijos „pagreitį“. Pasak H. Clinton, tai leido D. Trumpui laimėti rinkimus.

Remiantis žiniasklaidos pranešimais, darbas formuojant naująją JAV prezidento administraciją, atrodo, juda į priekį.

D. Trumpo kampanijos vadovė Kellyanne Conway pareiškė žurnalistams, kad išrinktasis prezidentas „netrukus“ paskirs Baltųjų rūmų administracijos vadovą ir kad Respublikonų nacionalinio komiteto pirmininkas Reince'as Priebusas yra tarp kandidatų į šį postą.

Kai daugeliui netikėta jo pergalė rinkimuose sukėlė tikrą audrą visame pasaulyje, D. Trumpas bando sušvelninti toną. Penktadienį jis paskelbė, kad nebeketina visiškai panaikinti dabartinio JAV prezidento Baracko Obamos iniciatyva priimto sveikatos priežiūros įstatymo, praminto „Obamacare“.

Šiuos naujienos pasirodė tuo metu, kai daugiau nei 10 tūkst. protestuotojų žygiavo vadinamojo D. Trumpo bokšto („Trump Tower“) Niujorke link, skanduodami „Trumpas NĖRA mano prezidentas“.

Los Andžele daugiau nei 10 tūkst. žmonių susirinko į demonstraciją miesto centre. Ji surengta po naktį vykusių protestų, kurių metu buvo suimti keli šimtai žmonių.

Dar tūkstančiai žmonių taikiai protestavo Čikagoje.