JAV lyderio teigimu, per vakarienę jo žmona Melania sėdėjo su V. Putinu kitame stalo gale. „Priėjau pasisveikinti su Melania, taip pat pasisveikinau su V. Putinu“, – sakė D. Trumpas.

Jis pridūrė, kad pokalbis truko neilgai, „gal apie 15 min.“.

„Pakalbėjome apie įvairius dalykus. Iš tiesų labai įdomiai (pabendravome). Mes kalbėjome apie įvaikinimą“, – patikslino D. Trumpas. Jis pabrėžė, kad įvaikinimo klausimas buvo aptariamas ir 2016 m. birželį vykusio Donaldo Trumpo jaunesniojo ir svečių iš Rusijos susitikimo metu.

Nuo 2013 m. galioja vadinamasis „Dimos Jakovlevo įstatymas“, draudžiantis amerikiečiams įsivaikinti rusų vaikus. Dima Jakovlevas mirė 2008 m. liepą Herndono mieste netoli Vašingtono, nes įtėvis Milesas Harrisonas visai diena paliko berniuką uždarytą automobilyje. Teismas M. Harrisoną išteisino.

„Dimos Jakovlevo įstatymas“ buvo Rusijos atsakas į JAV priimtą vadinamąjį „Magnickio aktą“, kurio tikslas buvo nubausti Rusijos pareigūnus, atsakingus už rusų advokato Sergejaus Magnickio mirtį Maskvos kalėjime 2009 metais.

Liepos 18 d. „Reuters“ pranešė, kad be minėto pokalbio V. Putinas ir D. Trumpas buvo dar kartą susitikę, o apie šį susitikimą anksčiau nebuvo pranešama. Leidinys „The Washington Post“ rašė, kad prezidentai dar kartą bendravo liepos 7 d. per vakarienę, o jų pokalbis truko maždaug valandą.