„Tik įsivaizduokite, kiek darbo vietų automobilių gamybos pramonėje bus prarasta, jeigu bus priimta Ramiojo vandenyno partnerystės sutartis. Todėl aš paskelbiau, kad mes atsisakysime šio susitarimo dar prieš jo priėmimą“, – sakė D. Trumpas, kalbėdamas apie ekonomiką Detroite.

Respublikonų kandidatas taip pat pareiškė, kad jo priešininkė Hillary Clinton niekuomet nepasitrauks iš minėtos sutarties. „Ji nupirkta, kontroliuojama ir dirba savo donorams ir suinteresuotoms grupėms“, – pabrėžė D. Trumpas.

Pasak jo, viena svarbiausi reformų JAV yra prekybos srities reforma.

„Kadangi amerikiečių tauta yra mano vienintelis interesas, aš jau anksčiau sudariau prekybos reformos planą, kuris yra paskelbtas mano interneto svetainėje. Jis numato tvirtą apsaugą nuo manipuliacijų valiutomis, muitų tarifus šalims, kurios sukčiauja taikydamos nesąžiningas subsidijas savo prekėms, ir Šiaurės Amerikos laisvosios prekybos sutartį“, – sakė D. Trumpas.

Jis pabrėžė, kad „baltas su H. Clinton – balsas už Ramiojo vandenyn partnerystę, o taip pat už Šiaurės Amerikos laisvosios prekybos sutartį“.