„Ar jie pripažino jį kaltu? Nemanau, kad jie pripažino jį kaltu, – interviu „Fox Business“ sakė D. Trumpas. – Ir apie mane sakoma daug dalykų, kurie yra netiesa“.

Jungtinės Karalystės teisėjo Roberto Oweno parengtoje ir praėjusį ketvirtadienį paviešintoje ataskaitoje teigiama, kad buvęs Rusijos šnipas A. Litvinenka greičiausiai buvo nunuodytas su V. Putino palaiminimu. A. Litvinenka mirė 2006 metais Londono ligoninėje, būdamas 43 metų. Įtariama, kad jis buvo nunuodytas į arbatą įpiltu radioaktyviu polonio izotopu Po-210, kai viename Londono viešbutyje susitiko su dviem rusais, buvusiais kolegomis – Dmitrijumi Kovtunu ir Andrejumi Lugovojumi.

Tačiau respublikonų kandidatas į JAV prezidento postą D. Trumpas tvirtina, kad V. Putinas yra nekaltas, kol nėra įrodyta jo kaltė.

Tai jau ne pirmas kartas, kai amerikiečių verslininkas gina Rusijos prezidentą. Anksčiau D. Trumpas atmetė V. Putinui metamus kaltinimus dėl žurnalistų nužudymo.

„Nemačiau jokių įrodymų, liudijančių, kad jis kažką nužudė, turint omenyje žurnalistus“, – praėjusį mėnesį tikino D. Trumpas.

Milijardierius taip pat neseniai pareiškė, kad jam didelė garbė, jog V. Putinas pavadino jį „lyderiu“ JAV prezidento rinkimuose.