Kartu prezidentas dar kartą paragino Europos partneres geriau vykdyti savo įsipareigojimus, teigiama pareiškime. D. Trumpas ir J. Stoltenbergas kalbėjosi apie naujojo JAV prezidento reikalavimą, kad šalys narės didintų savo išlaidas gynybai. Buvo diskutuojama, „kaip NATO nares paskatinti įgyvendinti savo finansinius įsipareigojimus“.

Prie Baltųjų rūmų vairo stojus D. Trumpui, Europoje išaugo susirūpinimas, kad gali kilti pavojus transatlantinei partnerystei. D. Trumpas viename interviu pavadino NATO „atgyvena“, griežtai užsipuolė Aljansą ir apkaltino sąjungininkes naudojantis JAV finansais savo saugumui užtikrinti.

Tik nedaugelis NATO šalių vykdo savo pačių užsibrėžtą tikslą skirti gynybai 2 proc. biudžeto lėšų. Tačiau pastaruoju metu D. Trumpas pozityviau atsiliepė apie Aljansą ir patikino vykdysiąs JAV įsipareigojimus NATO.

Jau šeštadienį Baltieji rūmai pareiškė, kad D. Trumpas gegužės gale dalyvaus Italijoje vyksiančiame G7 viršūnių susitikime. Be to, jis liepą ketina vykti į G20 viršūnių konferenciją Hamburge.