Prancūzijos Nacionaliniam frontui (FN) vadovaujanti M. Le Pen sako, kad po D. Trumpo pergalės tai, kas anksčiau buvo neįmanoma, tapo įmanoma.

Teigiama, kad 2017 m. gegužę ji gali patekti į Prancūzijos prezidento rinkimų antrąjį ratą.

M. Le Pen yra sakiusi, kad Rusijos prezidento Vladimiro Putino vadovavimo modelis yra „racionalaus protekcionizmo“ pavyzdys. Praėjusių metų gruodį prieš imigraciją nusistačiusi euroskeptikų partija FN gavo daugiau nei 27 proc. balsų Prancūzijos regioniniuose rinkimuose. Tačiau FN neužsitikrino valdžios nei viename regione, nes pagrindinės partijos dirbo išvien, kad to neleistų.

Politikos ekspertai mano, kad kitos partijos susivienys prieš M. Le Pen, jei tik ji pasieks antrąjį prezidento rinkimų ratą.

Nepaisant visko, britų referendumas dėl pasitraukimo iš Europos Sąjungos ir D. Trumpo pergalė JAV sukrėtė politinį elitą abiejose Atlanto vandenyno pusėse.

Didžiosios Britanijos leiboristų partijos lyderis Jeremy'is Corbynas sako, kad tiek D. Trumpas, tiek M. Le Pen „vartoja baisią ir absurdišką“ retoriką, nukreiptą prieš musulmonus ir kitas mažumas. Pasak J. Corbyno, M. Le Pen naudoja prieš mažumas nukreiptą populizmą, kad tik būtų išrinkta į valdžią.