Abelio Ferraros filme „Sveiki atvykę į Niujorką“ (Welcome to New York) Gerard'as Depardieu vaidina Žoržą Devro, labai primenantį „DSK“, kurio įtariama seksualinė prievarta Niujorko viešbučio kambarinės atžvilgiu 2011 metais sukrėtė visą pasaulį.

Radijui „Europe 1“ D.Strausso-Kahno advokatas Jeanas Veilis sakė, kad jo klientas artimiausiomis dienomis „iškels bylą dėl šmeižto, dėl kaltinimų išžaginimu ir insinuacijų visame filme“.

Jis nurodė, kad D.Straussas-Kahnas buvo išteisintas dėl visų kaltinimų toje byloje ir kad filmas sukėlė jam „pasibjaurėjimą ir baimę“. Filmo premjera šeštadienį įvyko Kanų kino festivalyje.

J.Veilis filmą pavadino š... ir atkartojo D.Strausso-Kahno buvusios žmonos Anne Sinclair kaltinimą, kad kai kurios jo dalys yra „antisemitinės“.

A.Ferraros filmo pradžioje deklaruojama, kad jį įkvėpė viena teismo byla, tačiau daugelis jį laiko beletrizuotu pasakojimu apie DSK žlugimą.

D.Straussas-Kahnas 2011 metų gegužę Niujorke buvo areštuotas ir sumokėjęs 1 mln. dolerių užstatą kelias savaites gyveno namų arešto sąlygomis.

Kriminaliniai kaltinimai galiausiai buvo panaikinti, o civilinį tos kambarinės ieškinį jis išsprendė sumokėdamas jai neskelbiamo dydžio kompensaciją. Kalbama, kad ji viršijo 1,5 mln. dolerių.
A.Sinclair kaltino filmo kūrėjus pavaizdavus ją antisemitiškai.Devro žmoną Simon juostoje suvaidino Jacqueline Bisset.

Filme Simon vaizduojama kaip turtinga moteris, paveldėjusi Antrojo pasaulinio karo metais sukauptą turtą ir finansiškai padedanti Izraelio valstybei.

Prancūziškame „Huffington Post“, kurį redaguoja, A.Sinclair apkaltino filmo kūrėjus ir prodiuserius projektuojant savo „fantazijas apie pinigus ir žydus“, konkrečiai – scenoje, kai Devro pasako Simon: „Visi žino, ką tavo šeima padarė per karą“.

„Mano senelis (garsus prekiautojas meno kūriniais Paulis Rosenbergas) turėjo bėgti nuo nacių, o Viši vyriausybė atėmė iš jo Prancūzijos pilietybę“, – pridūrė A.Sinclair, paminėdama Prancūzijos karo metų režimą, kuris kolaboravo su vokiečiais.

Tačiau A.Sinclair sakė, kad nesiims teisinių veiksmų dėl šio „purvo“.

A.Ferrara sekmadienį atmetė kaltinimus ir AFP tvirtino, kad nėra antisemitas.

„Tikiuosi, kad ne. Mane augino moterys žydės“, – sakė jis.