D. Rodmanas į Šiaurės Korėją išvyko po to, kai Pchenjanas staiga atšaukė kvietimą šalyje apsilankyti JAV specialiajam pasiuntiniui, atsakingam už žmogaus teisių klausimus Šiaurės Korėjoje Robertui Kingui.

R. Kingas į Šiaurės Korėją būtų vykęs su misija išlaisvinti K. Bae. Gegužės mėnesį 45-erių K. Bae buvo nubaustas 15 metų sunkiųjų darbų už nusikaltimus prieš Šiaurės Korėją.

Buvo spėliojama, kad per D. Rodmano vizitą K. Bae bus išlaisvintas, bet pats D. Rodmanas tikino vykstąs su "dar viena krepšinio diplomatijos" misija.

"Klausti apie Kenetą Bae nėra mano darbas. Klauskite B. Obamos apie tai. Klauskite Hillary Clinton", - Pekino oro uoste reporteriams sakė iš Pchenjano grįžęs buvęs krepšininkas ir pridūrė, kad tai jam nė kiek nerūpi.

Šiaurės Korėjos naujienų agentūra KCNA skelbia, kad per penkių dienų vizitą D. Rodmanas susitiko su Kim Jong Unu. Jie pavakarieniavo ir kartu stebėjo krepšinio rungtynes. Taip pat skelbiama, kad Kim Jong Unas šiltai priėmė D. Rodmaną ir jie draugiškai pasikalbėjo. D. Rodmanas teigia, kad Šiaurės Korėjos lyderis yra jo draugas ir jam nerūpi, ką kiti galvoja apie jį.