„Sobesednik“ šia tema atliko nuodugnų žurnalistinį tyrimą – manyta, jog šis nekilnojamojo turto objektas gali būti dar viena neoficiali Rusijos premjero rezidencija, skelbia realty.newsru.com.

Remiantis informacija, rasta internete, trijų aukštų rezidencija „Eurazija“ Rubliovkoje pastatyta pagal architekto iš Nyderlandų Berto Bronso projektą.

Jame yra net 11 miegamųjų. Greta stovi keturi kotedžai, skirti svečiams, ir didžiulis poilsio centras, kuriame įrengtas pirčių kompleksas, vyno rūsys, kino teatras ir baseinas. Namas dekoruotas granitu ir marmuru, o stogo danga pagaminta iš auksu dengto vario.

Didžiulė rezidencijos „Eurazija“ teritorija kruopščiai apgalvota ir suplanuota dizainerio iš Prancūzijos Phillipe‘o Niezo. Jis „Euraziją sukūrė kaip išmanųjį namą: namas pats geba įjungti ir išjungti šviesas, oro kondicionavimo sistemą ir moka daug kitų naudingų triukų.

„Forbes“ skaičiavimais, prieš 2008 metais užklupusią krizę ši rezidencija kainavo nei daug nei mažai – 100 mln. dolerių (253 mln. Lt).

Tiesa, generalinis architektų bendrovės „Architecton“, kuris ir projektavo „Euraziją“, direktorius Aleksandras Zusikas „Sobesednik“ paneigė informaciją, jog, rengiant projektą, dalyvavo B. Bronsas, tačiau dizainerio iš Prancūzijos indėlį pripažino.

Užsakovo pavardės architektų bendrovės vadovas atskleisti nepanoro, informacijos apie dabartinius rezidencijos gyventojus taip pat nėra.

Kaip pavyko išsiaiškinti žurnalistams, peržvelgus kadastro dokumentus, 2010 metais „Euraziją“ įsigijo Valstybinės svarbos socialinių projektų rėmimo fondas („Socgosprojekt“). Tai privati bendrovė, kurią įkūrė Vitalijus Golovačiovas.

Šis asmuo taip pat vadovauja ir akcinei bendrovei „Orion“, įkurtai regioninių nekomercinių projektų fondo „Dar“. Šis fondas, kaip žinoma, iki šiol valdo dalį žemių Milovkoje, kur periodiškai ilsisi D. Medvedevas.
Dokumentuose, kuriais ir remiasi „Sobesednik“, „Orion“ įvardijamas kaip „fondo „Dar“ valdoma bendrovė“.

Prieš pusę metų „Medvedevo rezidencija“ Milovkoje, bent jau popieriuje, perėjo į Nekomercinio istorinio bei kultūrinio paveldo išsaugojimo paramos fondo „Gradislava“ rankas.

Fondą valdo Leonidas Rubcovas, išsiaiškino dienraštis. Asmuo tokiu pačiu vardu bei pavarde valdo bendrovę „Grin Jard“, kurią įkūrė minėtasis V. Golovačiovo „Socgosprojekt“, ir kuri šiuo metu taip pat valdo nedidelę dalį „Eurazijos“.

„Sobesednik“ taip pat skelbia, jog šį pavasarį praktiškai pusė „Eurazijos“ atiteko niekam nežinomai Liudmilai Smolenskai. Kalbama apie artimą buvusio bankininko Aleksandro Smolenskio, kuris XX amžiaus paskutinį dešimtmetį buvo pagarsėjęs kaip vadinamosios „bankininkų septyniukės“ – neformalaus oligarchų susivienijimo, dariusio nemenką įtaką Rusijos valdžiai – narys, giminaitę.