Premjero teigimu, pasirinkimas ketvirtadienio referendume palikti ES būtų didelė klaida ir lemtų sekinančią nežinomybę dešimtmečiui.

D. Cameronas sakė, kad balsavimas dėl narystės ES - geriausias demokratijos pavyzdys ir atstovauja tam, ką palaikė ketvirtadienį nužudyta parlamentarė Jo Cox.

Negrįžtamas referendumas tapo Jungtinei Karalystei lūžio momentu ir iškėlė klausima, kokia šalimi norima būti.

„Ar pasirinksime Nigel Farage viziją, kurią pasirinkusi Britanija žengs žingsnį atgal; viziją, kuri atskiria, o ne suvienija; abejoja bet kurio asmens, turinčio kitokią nuomonę, motyvais. Ar pasirinksime tolerantišką, liberalią Britaniją; šalį, kuri dėl savo problemų nekaltina kitų žmonių; tą, kuri nesielvartauja dėl praeities, bet žiūri į ateitį su viltimi, optimizmu ir pasitikėjimu? Atsakymas labai ilgam laikui parodys, kaip jaučiasi mūsų šalis“, – mintis dėstė D. Cameronas.

Premjeras pridūrė, kad ekonomika kabo ant plauko, o balsavus išstoti iš ES, nukentės prekyba ir investicijos bei galimas nuosmukis, paliksiantis Britaniją ilgam laikui vargingą.

„Sekinanti nežinomybė, galbūt dešimtmečiui, kol bus išspręsti klausimai. Didesnės kainos, mažesnės algos, mažiau darbų ir galimybių jauniems žmonėms... Kaip galime sąmoningai balsuoti už tai? Sakau: nerizikuokite tuo“, – teigė premjeras.