„Mes esame tikri, kad Rusija pradėjo plataus masto invaziją į Ukrainą“, - teigė neįvardintas šaltinis.

Taip pat skelbiama, jog Ukrainos pasienyje Rusija yra sutelkusi dar 20 000 karių. 

Šaltinis D. Britanijos Vyriausybėje penktadienį teigė, jog „pagrindinis dabartinių Rusijos veiksmų Ukrainoje motyvas tikriausiai yra paremti separatistus, tam, kad būtų galima spausti Kijevą dėl decentralizacijos“, tačiau neatmetama galimybė, jog „Rusija gali turėti ir ambicingesnių planų, įskaitant sausumos koridorių į Krymą“, rašo CNN. 

Primename, jog ketvirtadienį NATO paskelbė palydovines nuotraukas, kuriose užfiksuoti mažiausiai 1 000 Rusijos karių, veikiančių Ukrainos teritorijoje. Aljanso paskelbtose palydovinėse nuotraukose matyti sunkiaisiais ginklais apginkluotos Rusijos kovinės pajėgos, dalyvaujančios karinėse operacijose Ukrainos teritorijoje. 

Rusija vis dar neigia siuntusi karius į Ukrainą. Vakarams išreiškus susirūpinimą dėl Rusijos pajėgų Ukrainos teritorijoje, per skubiai sušauktą Jungtinių Tautų Saugumo Tarybos posėdį Rusijos ambasadorius Vitalijus Čiurkinas pareiškė, jog Ukrainoje yra Rusijos savanorių

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas penktadienį  kalbėdamas jaunimo forume „Seliger“ paskelbė, jog Ukrainos pajėgų netoli Dzerkalnės kaimo sučiupti 10 Rusijos karių Ukrainos teritorijoje atsidūrė per klaidą.

„Iš tikrųjų tai teisybė ir aš dabar kalbu rimtai. Tikiu, kad jie pasiklydo, nes ten nėra pažymėtos sienos“, - teigė V. Putinas, pridurdamas, kad jis su Ukrainos prezidentu Petro Porošenka aptarė šį klausimą ir kad P. Porošenka pažadėjo grąžinti rusų karius į tėvynę.