M. Zemanas sekmadienio rytą turėtų paskirti centro dešiniųjų lyderį Petrą Fialą naujuoju vyriausybės vadovu savo rezidencijoje Lanų pilyje.

Tačiau vis dar nėra žinoma, kaip vyks ceremonija, nes pagal Sveikatos apsaugos ministerijos taisykles 77 metų M. Zemanas turi izoliuotis dvi savaites.

„Prezidentas išvyko iš Centrinės karinės ligoninės (UVN) Prahoje į Lanų pilį“, – pranešė prezidento atstovas Jiri Ovčačekas.

„Jis planuoja rytoj 11 val. vietos (12.00 val. Lietuvos) laiku paskirti Petrą Fialą ministru pirmininku. Ceremonijos forma dar svarstoma“, - pridūrė jis.

Pirmą kartą M. Zemanas buvo paguldytas į ligoninę spalio 10 dieną, kitą dieną po visuotinių rinkimų, kuriuos laimėjo trijų partijų centro dešiniųjų aljansas, vadovaujamas P. Fialos. Prezidentas buvo gydomas dėl kepenų problemų, gydytojams įtarus cirozę.

Ketvirtadienio rytą politikos veteranas išvyko iš Centrinės karinės ligoninės (UVN) Prahoje, tačiau tą patį vakarą turėjo į ją sugrįžti, testu patvirtinus jo užsikrėtimą COVID-19.

P. Fialos aljansas susivienijo su kita dviejų centristinių partijų grupe, kad gautų 108 vietų daugumą 200 narių parlamente.

Pagarsėjęs rūkalius ir nevengiantis alkoholio M. Zemanas kenčia nuo klausos praradimo ir diabetinės neuropatijos, dėl kurios nuo šių metų jis yra prikaustytas prie neįgaliųjų vežimėlio.