Praėjusį penktadienį 250 mln. pasaulio ortodoksų krikščionių dvasinis lyderis buvo hospitalizuotas, paaiškėjus, kad jis užsikrėtė omikron atmainos koronavirusu.

Pranešama, kad jis persirgo COVID-19 lengva forma, nors ir išbuvo ligoninėje šešias dienas.

Artimiausiu metu 81-erių patriarchas turės izoliuotis, o paskui ruošiasi vadovauti Viešpaties Krikšto iškilmėms; jas Konstantinopolio patriarchatas mini pagal Grigaliaus kalendorių – sausio 6 dieną.

81-erių patriarchas pastaraisiais mėnesiais nesveikavo.

Stambule reziduojančiam Baltramiejui I lapkritį Niujorke buvo atlikta operacija širdies kraujagyslių stentui įstatyti. Spalį jis buvo vienai nakčiai paguldytas į ligoninę, kai atskrido į Vašingtoną susitikti su JAV prezidentu Joe Bidenu.

1991 metais patriarchu išrinktas Baltramiejus aktyviai pasisakydavo už aplinkos apsaugą ir stengėsi stiprinti ortodoksų ryšius su musulmonais ir katalikais.

2013 metais jis dalyvavo ceremonijoje, per kurią Katalikų Bažnyčios vadovo pareigas oficialiai perėmė popiežius Pranciškus. Baltramiejus tapo pirmuoju tai padariusiu ekumeniniu patriarchu nuo 1054 metais įvykusio Krikščionių Bažnyčios skilimo į Rytų ir Vakarų Bažnyčias (schizmos).

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)