G. Conte naujienų tarnybai BBC sakė, kad pandemija „prasidėjo kaip sveikatos krizė, tačiau greitai peraugo į ekonominę ir socialinę krizę“.

„Ji išbando Italijos ir kitų pasaulio šalių ekonomikos struktūrą, todėl mums reikia ekonominių ir socialinių veiksmų Europos lygiu, – teigė G. Conte. – Tai yra didžiulis iššūkis Europos egzistencijai ir jos istorijai. Man pačiam ir kitiems Europos lyderiams reikia tvarkytis su šiuo iššūkiu.“

„Nėra jokios abejonės, kad, jei mūsų reakcija nebus stipri ir vieninga, jei Europai nepavyks imtis pinigų ir finansinės politikos, kuri atitiktų didžiausią iššūkį nuo Antrojo pasaulinio karo, tada ne tik italai, bet ir visi Europos piliečiai bus labai nusivylę“, – tvirtino Italijos premjeras.

Trečiadienį ES šalių finansų ministrams nepavyko pasiekti susitarimo dėl ekonomikos gelbėjimo paketo, derybos bus tęsiamos šią savaitę.

G. Conte teigimu, ES šalims būtina kartu skolintis, kad Europos ekonominės paramos paketas galėtų būti panašaus dydžio, kaip JAV ir Kinijos parama.

Italija ir Ispanija, kurios reikalauja įgyvendinti bendrų visos euro zonos obligacijų išleidimo idėją, yra taip pat labiausiai koronaviruso paveiktos šalys Europoje.

Vis dėlto, G. Conte atmetė kritiką dėl karantino priemonių, kurių ėmėsi Italija, nes italai jį esą „palaikytų bepročiu“, jei jis bandytų anksčiau įvesti tokį karantiną, kokį Kinija įvedė koronaviruso protrūkio epicentre Uhane.