Remiantis žiniasklaidos pranešimais, meška turėjo po areną važinėtis vienaračiu, tačiau ryškios šviesios ir tranki muzika išvedė plėšrūną iš pusiausvyros. Ji nė iš šio, nė iš to puolė dresuotoją ir parbloškė jį ant žemės.

Kitas cirko darbuotojas suskubo nelaimėliui į pagalbą, jis iš pradžių bandė nuginti žvėrį, bet galiausiai teko pasitelkti elektros šoką.

Cirko arenoje nebuvo jokios žiūrovus ir pasirodymo dalyvius skiriančios užtvaros, tad kilo didžiulė panika. Incidentas įvyko Oloneco mieste, beveik už 100 kilometrų į šiaurės rytus nuo Sankt Peterburgo.

Cirko atstovės spaudai teigimu, laimei, dresuotojas nebuvo sunkiai sužeistas, o meškos agresiją ji aiškina ją suerzinusiomis fotoaparatų blykstėmis.

Meška per incidentą taip pat nenukentėjo, galimybė žvėrį migdyti svarstoma nebuvo. Cirko teigimu, meška – dresuotojo, o ne cirko nuosavybė.

„Žmonės nesuvokia, kad tai ne naminis gyvūnas, nesupranta, kaip turi elgtis cirke“, – sakė atstovė spaudai ir pridūrė, kad cirkas tęs gastroles Rusijoje, tik be meškos.

Rusijos cirkai dažnai sulaukia kritikos dėl žiauraus elgesio su gyvūnais. Gyvūnų teisių aktyvistai planuoja visoje šalyje organizuoti protesto akcijas, padėsiančias atkreipti dėmesį į šią problemą.

„Cirkų, kuriuose pasirodo laukiniai gyvūnai, turėtų nelikti. Visų ir visiems laikams“, – teigia opozicijos aktyvistas Konstantinas Jankauskas.

Aktyvistams pavyko pasiekti šiokios tokios sėkmės. Gegužę Rusijos pietinės dalies Magaso miesto meras uždraudė mieste pasirodyti cirkams, organizuojantiems pasirodymus su laukiniais gyvūnais.