Prisaikdinimo ceremonija vyko Kongreso pastate Valparaiso mieste, esančiame už 120 km nuo Santjago. Keliomis minutėmis anksčiau požeminiai smūgiai, kurių vieno stiprumas siekė 7,2 balo, supurtė pastatą. Naujausio žemės drebėjimo židinys buvo už 114 km į pietus nuo Valparaiso; kai kurie išsigandę skubėjo iš parlamento pastato lauk.

Garbingi svečiai nervingai žvalgėsi į lubas, bet inauguracija vyko be trikdžių. Tuo tarpu Čilės sostinėje žmonės iš kai kurių pastatų buvo evakuojami.

Karo laivynas paskelbė cunamio pavojų pakrantės regionuose. Sirenos kaukė Konstitusjone, kuris labiausiai nukentėjo per vasario 27-osios drebėjimą. Policininkai ragino žmones eiti iš paplūdimių tolyn nuo vandenyno.

"Aš prisiekiu", - ištarė S.Pinera, perimdamas šalies valdymą iš kairiųjų pažiūrų Michelle Bachelet, užbaigusios savo ketverių metų kadenciją prezidentės poste.

Tiesa, kiek vėliau žmonės buvo evakuoti ir iš parlamento. Nacionalinė nepaprastųjų situacijų tarnyba, negailestingai kritikuota vasario pabaigoje dėl per lėtos reakcijos į 8,8 balo žemės drebėjimą, šį kartą paskubėjo paskelbti cunamio pavojų.

Tačiau Havajuose esantis Ramiojo vandenyno regiono cunamių perspėjimo centras paskelbė, jog, "visagriaunančio cunamio pavojaus nėra".

Lygiai prieš savaitę S.Pinera pažadėjo, kad jo vyriausybė daug dėmesio skirs žemės drebėjimo ir po jo kilusio cunamio bangų nuniokotos šalies atstatymui.

S.Pinera pažadėjo imtis efektyvaus veiksmų plano kovojant su stichijos padariniais. Jis paskyrė penkis naujus administratorius labiausiai nukentėjusiems centriniams ir pietiniams šalies regionams: Santjago metropoliniam, Išvaduotojo generolo Bernardo O'Higinso, Maulio, Biobijo ir Araukanijos regionams.

"Šį planą sudaro keturi gerai apibrėžti etapai: patenkinti skubiausius piliečių poreikius; rasti dingusius žmones; suteikti tinkamą ir savalaikę pagalbą ligoniams bei sužeistiesiems; ir atstatyti įstatymą ir tvarką, kad žmonės galėtų vėl taikiai gyventi", - sakė jis.

Vasario 27 dieną įvykęs galingas žemės drebėjimas ir jo sukeltos cunamio bangos nusinešė mažiausiai 497 žmonių gyvybes (kovo 8-osios duomenimis) ir dar 2 mln. gyventojų paliko be pastogės.