Čilės medicinos organizacija paskelbė, kad protestų metu per 200 žmonių apako arba iš dalies tapo aklais dėl to, kad valstybės saugumo pajėgos į demonstrantus šaudė.

„Mažiausiai 50 šių žmonių prireiks akių protezo, – teigė Medicinos universiteto Čilėje viceprezidentas. – Tai reiškia, kad pacientai ne tik prarado regėjimą, bet ir savo akį.“

Remiantis statistiniais duomenimis, vidutinis nukentėjusiųjų amžius yra 30 metų. Daugiausia atvejų sužeidimus lėmė į akis pataikiusios švino ar guminės kulkos.

„Šiuo metu susiduriame su tikra sveikatos krize, su ypatingąja sveikatos padėtimi, per neilgą laikotarpį – tris savaites – dėl šūvių į akis kilo daugiausiai rimtų regėjimo komplikacijų, – papildė Meza. – Policija šaudo 90 laipsnių kampu, tai reiškia – tiesiai į veidus.“

Nuo protestų pradžios spalio 18 d. žuvo mažiausiai 20 žmonių, 2 500 – sužeista.

Protestui dėl transporto kainų išaugus į platesnį judėjimą, Čilės piliečiai suformulavo nemažai reikalavimų, susijusių su vis augančia ekonomine atskirtimi. Protestuotojai ragina įgyvendinti sveikatos apsaugos, švietimo, pensijų sistemos ir šalies Konstitucijos reformas.