Incidentas įvyko pietinėje miesto dalyje ketvirtadienio, rugsėjo 19-osios, naktį apie 22 valandą 15 minučių, praneša sky.com.

Čikagos policijos pareigūnas CBS teigė, jog „daugybė žmonių“ patyrė šautines žaizdas, jie nugabenti į ligonines. Pirminė informacija buvo skelbiama dar šiurpesnė - buvo minima, kad dešimt žmonių žuvo. Vėliau patikslinta, kad jie sužeisti.

Pareigūnė Amina Greer nurodė, kad šios šaudynės įvyko ketvirtadienį po 10 val. vietos (penktadienį 6 val. Lietuvos) laiku. Į įvykio vietą pasiųsta apie 10 greitosios pagalbos automobilių, kurie išvežė sužeistuosius į kelias vietos ligonines.

Incidento liudininkas Julianas Harrisas sakė dienraščiui „Chicago Sun-Times“, kad užpuolikai, kurių plaukai buvo suvelti į dredus, šaudė į jį iš pilko sedano, po to nuvažiavo į Cornellio (Kornelio) aikštės parką ir šaudė į ten buvusius žmones. Vyras pridūrė, kad jo trejų metų sūnėnas buvo sužeistas į skruostą.

„Jie pataikė į žibinto stulpą šalia manęs, bet aš pasilenkiau ir nubėgau į namą, – pasakojo J.Harrisas. – Jie ten atvažiuodavo kiekvieną vakarą, ieškodami žmonių, į kuriuos galėtų šaudyti – tos gaujos taip linksminasi.“

Pareigūnai nurodė, kad dėl šių šaudynių kol kas niekas nebuvo suimtas.

70-metė Francis John sakė buvusi savo bute, kai pasigirdo šūviai. Moteris nusileido į apačią pasižiūrėti, kas dedasi, ir pamatė „daug bėgančių persigandusių jaunuolių“. F.John teigė, kad šis įvykis ją nustebino, pridūrusi, kad gyvena tame rajone jau 30 metų.

Ji sakė „Chicago Sun-Times“, kad pastaraisiais metais jos rajone nebuvo daug smurto išpuolių, teigdama, kad padėtis ten buvo smarkiai pablogėjusi prieš dešimtmetį, tačiau dabar yra pagerėjusi.

BBC praneša, kad šaudymas vyko prie krepšinio aikštelės, kuri yra neramiame Čikagos rajone. Apskritai, Čikaga garsėja kaip JAV nužudymų sostinė - šių nusikaltimų statistika yra didžiausia šalyje.

Šis incidentas įvyko Čikagai stengiantis pažaboti gaujų smurto pliūpsnį, dėl kurio žmogžudysčių rodiklis šiame mieste praeitais metais padidėjo 16 proc. – buvo nužudyti 506 žmonės.

JAV prezidentas Barackas Obama anksčiau šiais metais aplankė miestą, kuriame ilgai gyveno, ragindamas nutraukti Čikagą krečiantį „beprasmį“ ginkluotą smurtą, taip pat siūlydamas ambicingas ginklų kontrolės priemones, kurios dabar yra įstrigusios Kongrese.