„Patvirtiname, kad Volha dabar yra Varšuvoje. Artimiausiu metu bus pateiktas Volhos komentaras“, – naujienų agentūrai „Interfax“ sakė tarnybos atstovai.

Baltarusijos pasieniečiai pranešė, kad V. Kavalkova perėjo sieną pėsčia.

„Rugsėjo 5 d. apie 2 valandą nakties ji pėsčiomis atėjo į Bruzgių kontrolės punktą, perėjo pasieniečių kontrolę, o po to (...) maršrutiniu autobusu išvyko į Lenkijos teritoriją“, – sakoma Valstybinio pasienio komiteto pranešime.

Koordinacinės tarybos prezidiumo narė V. Kovalkova rugpjūčio pabaigoje buvo apkaltinta nesankcionuoto renginio organizavimu ir nubausta 10 parų administracinio arešto.

Baltarusijoje jau beveik mėnesį vyksta protestai dėl rugpjūčio 9-ąją įvykusių prezidento rinkimų, kurių laimėtoju buvo paskelbtas autoritarinis lyderis A. Lukašenka, vadovaujantis šaliai nuo 1994 metų.

Opozicija ir Vakarų šalys šiuos rinkimus laiko suklastotais.

Opozicijos kandidatė S. Cichanouskaja netrukus po rinkimų atvyko į Lietuvą. Rugpjūčio 18 dieną jos šalininkai įsteigė Koordinacinę tarybą, kurios tikslas yra valdžios perdavimas surengiant naujus rinkimus. Baltarusijos vadžia laiko tarybą antikonstitucine.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (208)