Kaip praneša „Ukrinform“, politikė pateikė šiuos duomenis, kalbėdama Varšuvos saugumo forume.

„Mes matome, kad Kremlius nei Baltarusijos, nei Ukrainos nelaiko nepriklausomomis šalimis. Tad mes esame vienoje valtyje. Ir todėl turime kovoti kartu. Mes raginame Ukrainos vyriausybę užmegzti glaudžius ryšius su Jungtiniu pereinamuoju kabinetu, kad būtų parengta bendra kovos su Rusijos ambicijomis strategija“, - sakė S. Cichanouskaja.

Anot jos, Putinas padėjo Baltarusijos diktatoriui Lukašenkai nuslopinti tautos protestus, bet „laisva ir demokratinė Baltarusija iki šiol kovoja prieš abu diktatorius“.

Opozicijos aktyvistė teigė, kad 86 proc. Baltarusijos gyventojų yra prieš baltarusių dalyvavimą Rusijos kare prieš Ukrainą. „Mūsų savanoriai kariauja Ukrainoje, iš jų 15 žuvo. Dabar baltarusių batalionas prisideda prie ukrainiečių kontrpuolimo ir persekioja grobikus“, - pabrėžė S. Cichanouskaja.

„Mes matome ženklų, kad Rusijos kariuomenė gali vėl įžengti į Baltarusijos teritoriją, todėl dabar rengiame mūsų partizanus ryžtingiems veiksmams. Esu įsitikinusi, kad baltarusiai vėl vykdys diversijas geležinkeliuose, teiks informaciją Ukrainos armijai, imsis kitų veiksmų“, - tvirtino opozicionierė.

„Ukrinform“ primena, jog rugpjūčio pradžioje S. Cichanouskaja paskelbė, kad nuspręsta sudaryti Jungtinę pereinamąją vyriausybę, kuri dirbs iki naujų rinkimų Baltarusijoje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją