„Suvažiavimas vyks virtualiai sausio 16 dieną. Kartu su Sviatlana jame pasakys kalbas Vokietijos kanclerė Angela Merkel, Austrijos kancleris Sebastianas Kurzas, Europos Komisijos vadovė Ursula von der Leyen, Europos liaudies partijos pirmininkas Donaldas Tuskas ir Bavarijos Krikščionių socialinės sąjungos (CSU) pirmininkas Markus Soederis", – nurodė S. Cichanouskajos spaudos tarnyba.

Jos atstovai priminė, kad Vokietija jau anksčiau parodė palaikymą Baltarusijos žmonėms, remia iš aukštojo mokslo įstaigų pašalintus baltarusių studentus ir atleistus dėstytojus.

„Vokietijos įstatymų leidėjai ėmė rūpintis baltarusių politiniais kaliniais, o diplomatai palaikė protestuotojus per akcijas Baltarusijoje“, – pabrėžė Cichanouskajos spaudos tarnyba.

Baltarusiją jau šeštą mėnesį krečia masiniai protestai dėl rugpjūčio 9-osios prezidento rinkimų, kurių laimėtoju buvo paskelbtas Aliaksandras Lukašenka, vadovaujantis šaliai nuo 1994 metų.

Opozicija ir Vakarų demokratijos tvirtina, kad šie rinkimai buvo suklastoti, ir jų nugalėtoja laiko politikos naujokę S. Cichanouskają, kovoje dėl prezidento posto pakeitusią savo įkalintą vyrą.