„Kalbant apie ES, tai yra mūsų skausmas. Atrodo, kad viskas daroma per lėtai. Norėčiau to greičiau, bet tik pabandykite pajudinti tokį milžiną“, – nepriklausomam Baltarusijos naujienų portalui „Tut.by“ sakė S. Cichanouskaja.

Po ginčytinų Baltarusijos prezidento rinkimų, kuriuose 38 metų S. Cichanouskaja oficialiai užėmė antrą vietą, ji išvyko iš Baltarusijos į kaimyninę Lietuvą. Opozicija tvirtina, kad rinkimai buvo suklastoti ilgamečio autoritarinio prezidento Aliaksandro Lukašenkos naudai.

Po rugpjūčio 9 d. prezidento rinkimų sostinėje Minske kiekvieną savaitgalį rengiami masiniai protestai. Jungtinės Tautos (JT) skaičiuoja, kad nuo to laiko buvo sulaikyta maždaug 27 tūkst. protestuotojų. Per mitingus praėjusį sekmadienį sulaikyta daugiau kaip 300 žmonių.

ES pasmerkė prezidento rinkimus Baltarusijoje, teigdama, kad jie „nebuvo nei laisvi, nei sąžiningi“, ir atsisakė pripažinti A. Lukašenką dabartiniu Baltarusijos prezidentu. Vis dėlto S. Cichanouskaja sako mananti, kad ES turi daryti daugiau, jog padėtų opozicijos judėjimui, visų pirma nustatydama daugiau ekonominių sankcijų, kad būtų daromas spaudimas A. Lukašenkai atsistatydinti.

„Mes nebeprašome, mes reikalaujame ekonominių sankcijų, nes suprantame, kiek žmonių kenčia dėl nieko“, – interviu sakė S. Cichanouskaja.