„Paskelbta jūsų tarptautinė paieška. Ką tai jums reiškia?“ – paklausė žurnalistė.

„Žinote, o man tai nieko nereiškia. Kadangi Baltarusijoje teisingumo nėra, manipuliuojama straipsniais, yra žmogus, o straipsnis atsiras (o tai kaip niekada aktualu Baltarusijai), tai man nereiškia absoliučiai nieko. Tai ne tas straipsnis, dėl kurio vertėtų nerimauti“ – pareiškė S. Cichanouskaja.

S. Cichanouskaja taip pat sakė, kad jos apsauga – tai geraširdiškas Lietuvos pusės gestas, ji už ją nemoka.

Kartu su Baltarusijos opozicijos lydere į Lietuvą išvyko ir jos artima bičiulė su šeima, dabar jie visi kartu gyvena Lietuvoje. Į klausimą, kas skyrė ir apmoka jos būstą, S. Cichanouskaja atsakė: „Tai labdaros fondai“. Vilniuje baltarusė gyvena kartu su vaikais, jie lanko mokyklą.

Anot Sviatlanos, vaikai norėtų grįžti namo, o jaunesnioji dukra kiekvieną vakarą klausia, kur tėtis.

S. Cichanouskaja ir po šiai dienai jai aiškina, kad tėtis išvykęs į komandiruotę.

„Manau, kad vyresnysis sūnus žino. Mes su juo apie tai nesikalbame, bet manau, kad mano „pasaka“ apie komandiruotę jo jau nebeveikia. Turi prieigą prie „YouTube“, jis žino, kas vyksta. Kartais jau vietoj manęs ramina sesutę: „Tėtis greitai atvažiuos, nesijaudink“. Kai mokykloje gavo užduotį parašyti rašinėlį apie Baltarusiją, parašė apie tai, kas pas mus iš tikrųjų vyksta – jo akimis. Mes niekada su juo to neaptarinėjome, jam tėtis taip pat visą laiką buvo komandiruotėje. Maniau, kad vis dar nesupranta, bet, pasirodo, jis viską labai gerai supranta“, – teigia S. Cichanouskaja.

S. Cichanouskaja paaiškino, kad nenori traumuoti vaiko, todėl kol kas su juo esamos situacijos neaptarinėja, bet „apie tai galvoja“.

Savo persikėlimą į Lietuvą vaikams ji pagrindė koronaviruso situacija Baltarusijoje.

„Pas mus Baltarusijoje koronavirusas, ir mes iš ten išvažiavome, kad nesusirgtume. Bet ir tai iš dalies istorija, skirta dukrai, norint paaiškinti, kodėl neimame į darželį pas drauges“, – teigia Baltarusijos opozicijos lyderė.