Kontraversiška karikatūra siekta išjuokti Vokietijoje vykstantį tyrimą dėl Naujųjų metų išvakarėse Kelno mieste, kaip įtariama, prieglobsčio prašytojų užpultų moterų, skelbia „Ibtimes“.

„Kuo mažasis Aylanas būtų užaugęs, jei būtų gyvas? Priekabiautoju Vokietijoje“, sakoma naujai išspausdintoje karikatūroje, kurioje vaizduojamas moterį besivaikantis vyras su kiaulės nosimi.

Socialiniuose tinkluose leidinys buvo apkaltintas rasizmu ir islamofobija, o karikatūra pavadinta bjauria ir neskoninga.

Mažasis A. al Kurdi ir jo šeima buvo vieni iš šimtų tūkstančių pabėgėlių, bėgusių nuo konflikto Sirijoje ir ieškojusių užuovėjos Europoje. Nuskendusio mažylio nuotraukos rugsėjį sulaukė pasipiktinimo bangos visame pasaulyje.

„Charlie Hebdo“ praėjusią savaitę minėjo vienerių metų sukaktį po atakų prieš redakciją ir išspausdino karikatūrą su barzdotu, Dievą simbolizuojančiu, vyru, rankoje laikančiu Kalašnikovo automatą, ir užrašu, skelbiančiu: „Praėjo vieneri metai: žudikas vis dar laisvėje“.

Vaikas ne pirmą kartą tampa satyrinio leidinio taikiniu. Pernai laikraštis išspausdino karikatūrą su berniuku, Jėzumi ir užrašu: „Įrodymas, kad Europa yra krikščioniška. Krikščionys vaikšto vandeniu, o musulmonų vaikai – skęsta“.

Ši karikatūra taip pat sulaukė daug kritikos internete, tačiau leidinio redaktoriai apgynė savo kūrinį, tvirtindami, kad karikatūra siekta išjuokti veidmainišką Europos institucijų atsaką į pabėgėlių krizę, o ne vaiko mirtį.