Piešinyje vaizduojamas krentantis lėktuvas ir vyras su karine uniforma (greičiausiai – Aleksandrovo ansamblio solistas), dainuojantis: „А-А-А-А-А-А“.

Parašas po karikatūra skelbia: „Raudonosios armijos choro repertuaras plečiasi“.

Trečiadienio vakarą, pasirodžius karikatūrai, internete paskelbta peticija „Įvesti sankcijas Prancūzijai dėl leidinio „Charlie Hebdo“ pasityčiojimo iš Rusijos tragedijos“.

Iki šiol ją pasirašė 51 asmuo, skelbia „Interfax“.

Sekmadienį iš Sočio išskridęs karinis lėktuvas TU-154, su 84 keleiviais ir 8 ekipažo nariais (iš viso – 92 žmonėmis), iš pradžių dingo iš radarų, o paskui sudužo Juodojoje jūroje.

Sekmadienio vakarą pranešta, kad lėktuvo katastrofoje žuvo visi keleiviai ir įgula.

Tarp keleivių buvo 65 Aleksandrovo ansamblio nariai, turėję koncertuoti Sirijoje, ir 9 žiniasklaidos atstovai iš Rusijos pirmojo televizijos kanalo, NTV ir „Zvezda“ televizijos.

„Charlie Hebdo“ garsėja kontraversiškomis karikatūromis.

2015 metais, po Rusijos keleivinio lainerio katastrofos Egipte, kuri nusinešė 224 žmonių, daugiausiai Rusijos piliečių, gyvybes, leidinys išspausdino su šia nelaime susijusias karikatūras.

Vienoje karikatūroje vaizduotos nuolaužos ir žmonių palaikai, krintantys iš dangaus ant džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“ (IS) kovotojo.

Karikatūra buvo pavadinta „IS: Rusijos aviacija intensyvina bombardavimus“, turint omenyje Maskvos aviacijos smūgius Sirijoje.

Tokių karikatūrų publikavimą Kremlius pavadino „šventvagišku“.

2015 metų sausį du džihadistai Paryžiuje nušovė 12 žmonių „Charlie Hebdo“ redakcijoje ir šalia jos, įtūžę dėl to savaitraščio spausdintų karikatūrų, vaizduojančių musulmonų pranašą Muhammadą.