Jų kūnai buvo rasti viename kelyje apie 23 km nuo centrinio Sibuto miesto. Manoma, kad tuos asmenis prie kelio užtvaros nužudė nežinomi vyrai, naujienų agentūrai AFP sakė vienas tyrėjas.

Radijo „Echo Moskvy“ vyriausiasis redaktorius Aleksejus Venediktovas naujienų agentūrai „Interfax“ pranešė, kad vienas iš žuvusiųjų yra rusų žurnalistas Orchanas Džemalis.

„Orchanas tikrai žuvo“, – antradienį pareiškė A. Venediktovas.

„Jis kartu su Aleksandru Rastorgujevu filmavo kiną apie privačias karines bendroves, veikiančias CAR“, – pridūrė jis.

O. Džemalio žmona Irina Gordijenko „Interfax“ sakė atpažinusi savo sutuoktinio palaikus iš nuotraukos.

„Patvirtinu šią informaciją; man diplomatiniais kanalais atsiuntė kūno nuotrauką“, – sakė moteris antradienį.

„Ten jis filmavo dokumentinį filmą apie privačias karines bendroves“, – teigė I. Gordijenko.

Vienas informuotas šaltinis savo ruožtu sakė „Interfax“, kad dar vienas žuvusysis galimai yra operatorius Kirilas Radčenka. Naujienų agentūrai nepavyko oficialiai patvirtinti šios informacijos.

Anksčiau kitas šaltinis CAR policijos tarnyboje nurodė „Interfax“, jog pas rusų tautybės aukas buvo rasti Rusijos žurnalisto, operatoriaus ir režisieriaus pažymėjimai.

„Kol kas žuvusiųjų tapatybės nėra nustatytos, tačiau pas juos rasti Rusijos žurnalisto, operatoriaus ir režisieriaus dokumentai“, – teigė naujienų agentūros pašnekovas.

Centrinė Afrikos Respublika yra viena skurdžiausių ir nestabiliausių pasaulio valstybių; didžiąją jos dalį kontroliuoja kovotojų grupuotės.

Rusijos URM: tai galėjo būti Rusijos piliečiai

Rusijos ambasada Centrinės Afrikos Respublikoje palaiko kontaktus su vietos valdžia, kad išsiaiškintų trijų žuvusių asmenų pilietybę; jie galėjo būti Rusijos piliečiai. Tai antradienį Maskvoje pareiškė oficiali Rusijos URM atstovė Marija Zacharova, kuria remiasi „Interfax“.

„Preliminariais duomenimis, Centrinės Afrikos Respublikoje rasti trijų žmonių, kaip manoma, rusų, lavonai“, - sakė M. Zacharova naujienų agentūrai.

Anksčiau žiniasklaidoje pasirodė pranešimų, kad Centrinės Afrikos Respublikoje nužudyti trys Rusijos piliečiai, prie palaikų buvo rasti du žurnalistų pažymėjimai.

CAR policijos atstovas pareiškė, kad trys žmonės buvo nužudyti apiplėšimo tikslais.

Rusijos ambasados Centrinės Afrikos Respublikoje atstovai naujienų agentūrai TASS sakė, kad du iš trijų nužudytųjų buvo laikraščio „Izvestija“ darbuotojai.

Nužudytųjų lavonai buvo rasti centrinėje šalies dalyje, už 23 kilometrų nuo Sibuto miesto, Kemo prefektūros administracinio centro. „Juos nužudė nežinomi ginkluoti žmonės“, - cituoja AFP savo šaltinio žodžius.