Pasak leidinio, Čekijos valdžia priėjo išvadą, kad turi būti įvesta privaloma vakcinacija vyresniems kaip 60 metų amžiaus šalies gyventojams, taip pat medikams, socialinės globos tarnybų darbuotojams, ugniagesiams, policininkams ir kariškiams. Potvarkio projektas bus pateiktas tvirtinti artimiausiame vyriausybės posėdyje.

Prieš kelias dienas Čekijos ministras pirmininkas Andrejus Babišas informavo, kad valdžios institucijos sutaria dėl privalomos vyresnių kaip 60 metų amžiaus piliečių ir kai kurių profesijų atstovų vakcinacijos. Anot premjero, A. Vojtechas turi pateikti vyriausybei atitinkamo nutarimo projektą antradienį.

Ekspertai rekomenduoja vyriausybei įvesti privalomą pagyvenusių žmonių ir tam tikrų profesijų atstovų vakcinaciją nuo 2022 metų vasario 1 d. Specialistams ypač didelį nerimą kelia tai, kad tarp maždaug 2 mln. šalies gyventojų, atsisakančių skiepytis nuo koronaviruso, yra daugiau kaip 300 tūkst. pensininkų.

Anksčiau pirmadienį buvo pranešta, jog Čekijos prezidentas Milošas Zemanas pareiškė, kad vienintelis būdas efektyviai kovoti su koronavirusu yra privaloma gyventojų vakcinacija.

Valstybės vadovo žodžius pirmadienį tviteryje pacitavo jo spaudos sekretorius Jiřis Ovčáčekas.

„Nė vienas politikas nesiryžta pasakyti, jog vienintelis sprendimas (kovoje su Covid-19) yra privaloma vakcinacija, kadangi jie bijo prarasti rinkėjų balsus. Aš sau galiu tai leisti, nes po 10 metų prezidento poste jį paliksiu (2023 metų pradžioje)“, - pareiškė M. Zemanas.

Neseniai trečiąja vakcinos doze paskiepytam M. Zemanui praėjusią savaitę buvo nustatytas koronavirusas. Nesunkiai sergantis Čekijos prezidentas gydosi ambulatoriškai, jis yra karantine savo užmiesčio rezidencijoje netoli Prahos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)