„Skiepai yra vienintelis būdas apsaugoti gyvybes“, – ketvirtadienį sakė 67 metų A. Babišas, pridurdamas, kad daugiau kaip 340 tūkst. šalies senjorų vis dar nėra paskiepyti.

Kartu A. Babišas paskelbė, kad neigiamų testų rezultatų galiojimo laikotarpis bus sutrumpintas, siekiant paskatinti daugiau žmonių skiepytis.

Šis veiksmas atliktas tuo metu, kai Čekijoje vėl padaugėjo COVID-19 atvejų. Naujausiais Sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis, per pastarąsias septynias dienas užregistruoti 69 nauji užsikrėtimo atvejai 100 tūkst. gyventojų. Nuo pandemijos pradžios Čekijoje užregistruota daugiau kaip 30 500 su COVID-19 susijusių mirčių.

Iš pradžių buvo planuota, kad A. Babišas pasiskiepys prieš pat praėjusį savaitgalį vykusius parlamento rinkimus, tačiau paskutinę akimirką paskyrimas buvo atidėtas dėl planavimo problemų.

Rinkimuose du opozicijos A. Babišui aljansai kartu laimėjo 108 iš 200 vietų Deputatų rūmuose gavo absoliučią daugumą.

Tačiau A. Babišas dar galutinai nepasakė, ar jo partija ANO pereis į opoziciją.

Prezidento Milošo Zemano biuras paskelbė, kad valstybės vadovas pirmą kartą sušauks naująją įstatymų leidžiamąją valdžią lapkričio 8 dieną. Pats 77 metų prezidentas jau nemažai laiko gydosi ligoninėje, tačiau jo ligos diagnozė tebėra griežtai saugoma paslaptis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją