Šalyje, kur mirtingumas nuo šios ligos per capita yra didžiausias pasaulyje, žmonių taip pat buvo paprašyta aukas pagerbti tylos minute, o vieno vietos judėjimo nariai Prahos senamiesčio aikštėje nupiešė 20 tūkst. kryžių.

„Tūkstančiai kryžių tūkstančiams aukų. Daug jų neturėjo mirti“, – sakė renginį organizavusio judėjimo „Milijonas akimirkų už demokratiją“ (Milion chvilek pro demokracii) lyderis ir įnirtingas vyriausybės kritikas Benjaminas Rollas.

„Vyriausybė, kuri teikia pirmenybę savo reikalams, o ne savo piliečiams, yra atsakinga už šias prarastas gyvybes“, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė B. Rollas.

10,7 mln. gyventojų turinčioje Čekijoje užregistruota 24 810 mirties nuo COVID-19 atvejų, rodo naujienų agentūros AFP kaupiami oficialūs duomenys. Tai didžiausias mirčių skaičius per capita pasaulyje.

Premjero Andrejaus Babišo vyriausybei savalaikėmis priemonėmis pavyko suvaldyti pirmąją naujojo koronaviruso bangą pernai pavasarį, tačiau nuo vasaros šaliai sunku stabdyti viruso plitimą, o taikomas priemones kritikai vadina nepakankamomis ir chaotiškomis.

Naujų užsikrėtimo atvejų pastaruoju metu mažėja. Sekmadienį buvo išaiškinti 2 373 nauji atvejai – tai mažiausias skaičius nuo gruodžio vidurio.

Čekijoje tebegalioja draudimas žmonėms išvykti iš savo rajono, išskyrus tuos atvejus, kai reikia vykti į darbą. Mokyklos, restoranai, kino teatrai, teatrai ir dauguma parduotuvių vis dar uždaryti.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)