R.Kadyrovas "Instagram" žinutėje rašo surengęs sparingo sesiją, kad galėtų "duoti pylos" šio pietinio Rusijos regiono sporto ir fizinės kultūros ministrui, kaltinamam dėl prastos savo ministerijos pastato priežiūros.

"Savo kairiu ir deriniu kabliu paaiškinau jam ... kad reikia naudotis savo galva", - rašo autoritarinis Čečėnijos prezidentas.

Tuo tarpu Rusijos televizija NTV antradienį parodė vaizdo įrašą, kuriame R.Kadyrovas matomas besiboksuojantis ringe su ministru Salambeku Ismailovu, kuris dengėsi nuo prezidento smūgių, taikomų į veidą ir korpusą.

Kova vyko du raundu, stebint teisėjui, nurodė televizija.

R.Kadyrovas nurodė leidęs ministrui dėvėti šalmą, "nes jam rytoj reikės eiti į darbą".

Televizijos reportaže buvo matomas kovą ringe stebintis Rusijos darbo ir socialinės saugos ministras Maksimas Topilinas, kuris plačiai šypsojosi.

R.Kadyrovas rašė "Instagram", kad "veiksminga tokiu būdu bausti pareigūnus už jų klaidas" ir kad jis ministrui netgi padarė paslaugą.

"Manau, geriau leisti jam išlieti ringe savo neigiamą energiją mano atžvilgiu nei parsineši blogą nuotaiką namo, pas savo šeimos narius", - aiškino jis.

R.Kadyrovas, buvęs vienas iš Čečėnijos sukilėlių lyderių, tačiau perėjęs į Kremliaus pusę, yra įgijęs mėgėjiško bokso "sporto meistro" titulą.

Jis nevengia pabrėžti "kieto vaikino" įvaizdžio, vaikštinėdamas lydimas ginkluotų apsaugininkų ir pozuodamas nuotraukoms per sporto treniruotes - nenusileisdamas panašiai savo vyriškumą demonstruojančiam Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui.

Kritikai kaltina R.Kadyrovą valdant savo regioną banditiškais bauginimais ir nepaisant žmogaus teisių.

Kontaktinio sporto šakos, tokios kaip boksas, o ypač imtynės, yra labai populiarios Šiaurės Kaukazo regione, iš kurio yra kilę daug čempionų.

Naujausias R.Kadyrovo viešųjų ryšių triukas bokso ringe buvo surengtas po to, kai paaiškėjo, jog Tamerlanas Carnajevas - vienas iš brolių čečėnų, įtariamų įvykdžius kruvinus sprogdinimus Bostono maratone - buvo perspektyvus boksininkas.