R. Kadyrovas, buvęs karo vadas ir prezidento Vladimiro Putino sąjungininkas, valdo šį daugiausia musulmonų gyvenamą regioną jau daugiau kaip dešimtmetį ir yra sukūręs savo asmenybės kultą.

Suskaičiavus kiek daugiau nei pusę rinkėjų balsų, RIA Novosti naujienų agentūros duomenimis, R. Kadyrovas surinko 99,6 proc. balsų.

Rusijos opozicija kaltina valdžios institucijas masiniu rinkimų klastojimu. Pirmadienį paskelbti rinkimų rezultatai parodė, kad valdančioji partija „Vieningoji Rusija“ laimėjo didžiulę daugumą Valstybės Dūmoje.

R. Kadyrovas tradiciškai laimi labai daug balsų nestabiliame Šiaurės Kaukazo regione. 2016 metų parlamento rinkimuose jis surinko 97,9 proc. balsų.

Jo režimas kaltinamas žmogaus teisių pažeidimais, tarp jų nužudymais be teismo, aktyvistų ir seksualinių mažumų persekiojimu.

Šį mėnesį Čečėnijos pareigūnai pažadėjo tūkstančius dolerių dailininkui, kuris sukurs geriausią R. Kadyrovo, laikomo svarbiu Rusijos politinio gyvenimo veikėju, portretą.

44 metų R. Kadyrovas į valdžią Čečėnijoje atėjo po to, kai 2004 metais buvo nužudytas jo tėvas Achmatas – sukilėlių lyderis, tapęs Kremliaus sąjungininku, vadovavęs autonominei respublikai po dviejų karų tarp Rusijos pajėgų ir separatistų, vykusių dešimtajame dešimtmetyje ir šio amžiaus pradžioje. Šie du karai sukėlė emigracijos bangą, daug čečėnų išvyko į Vakarų Europą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)