"Nežinomas nusikaltėlis daugiabučio namo laiptinėje keturis kartus šovė milicininkui į galvą ir krūtinę. Šis nuo sužeidimų mirė įvykio vietoje", - agentūrai "Interfax" sakė incidentą tiriančių pareigūnų atstovas.

Pranešama, kad nušautas milicininkas yra 25 metų Muslimas Jusupovas.

Tai dar vienas išpuolis prieš saugumo pajėgas šiame neramiame Pietų Rusijos regione.

Pasak federalinės saugumo tarnybos Ingušijos valdybos atstovo, tai įvyko penktadienio vakarą netoli šio regiono sostinės - Magaso miesto.

Automobilį, kuriuo važiavo kaltinamas šiuo nusikaltimu Rustamas Dzortovas ir dar du žmonės, mėgino sustabdyti milicijos darbuotojai dokumentų patikrinimui.

Tačiau, kaip teigia Federalinės saugumo tarnybos valdyba, kovotojai atsisakė paklusti ir paleido ugnį.

Du žmonės, važiavę su R.Dzortovu, buvo nukauti, o jam pavyko pabėgti. Jo lavonas, kaip pranešė valdžia, buvo rastas vėliau netoli susišaudymo vietos.

Praėjus kelioms valandoms, kai valdžia pranešė žiniasklaidos priemonėms apie R.Dzortovo nužudymą, Federalinės saugumo tarnybos Ingušijos valdybos atstovai pareiškė, kad jis taip pat organizavo sprogimą Nazranės vidaus reikalų skyriuje rugpjūčio 17 dieną, per kurį žuvo daugiau kaip 20 žmonių.

Ingušijos prezidentas Junusas-Bekas Jevkurovas vėl pradėjo eiti savo pareigas praėjusią savaitę. Iki to jis gydėsi Maskvoje po rimto pasikėsinimo į jį, įvykdyto šį birželį.

Padėtis šioje su Čečėnija besiribojančioje respublikoje tebėra įtempta: bendros ingušų ir čečėnų teisėsaugos institucijų operacijos ties jų bendra siena vyksta nuo šių metų gegužės.

Tačiau kasdien iš abiejų regionų ateina pranešimų apie naujus susirėmimus su kovotojais.

Trečiadienį, rugsėjo 2 dieną, J.-B.Jevkurovas kreipėsi į Ingušijos gyventojus ir pareiškė, kad respublikoje gresia diversijos.

Pasak prezidento, teisėsaugininkai turi informacijos, kad į Ingušiją atvyko keli mirtininkai, kurie ketina įvykdyti "kelis teroro aktus".