Skelbiama, kad ataka padarė tik materialinės žalos.

CAR vyriausybės išplatintame pranešime teigiama, kad lėktuvas buvo nusitaikęs į gynybos pajėgų bazę bei medvilnės fabriką ir „numetė sprogmenų ant Bosangoa miesto“, esančio šalies šiaurėje.

Pranešime rašoma, kad po reido lėktuvas išskrido iš CAR.

„Sprogmenys padarė didelę materialinę žalą, – nurodė vyriausybė. – Lėktuvas, įvykdęs šiuos nusikaltimus... nuskrido į šiaurę... ir kirto mūsų sieną.“

Į šiaurę nuo Bosangoa, kuris dar neseniai buvo sukilėlių rankose, yra Čadas.

CAR yra viena iš skurdžiausių ir nestabiliausių pasaulio šalių, ir nuo 1960-ųjų, kai tapo nepriklausoma nuo Prancūzijos, retai išgyvena taikos momentus.

2012 metais šalyje kilo kruvinas pilietinis konfliktas, kurį pavyko sušvelninti įsikišus buvusiai kolonijinei valdytojai Prancūzijai ir dislokavus Jungtinių Tautų taikos palaikymo misiją.

2020-aisiais sukilėlių koalicija, grasindama nuversti vyriausybę, puolė šalies sostinę Bangį.

Rusija atsiuntė sukarintų pajėgų padėti atremti grėsmę, o vėliau jos padėjo susigrąžinti didžiąją dalį sukilėlių užimtos teritorijos.

Bangis šiuos rusus vadina kariniais patarėjais, tačiau Prancūzija, JT ir kiti sako, kad tai Kremliaus remiamos privačios karinės bendrovės „Wagner“ samdiniai.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)