Genevieve Cook ir Alex McNear, kurios su B. Obama draugavo Niujorke XX amžiaus 9-ojo dešimtmečio pradžioje, knygos apie JAV prezidentą autoriui, Pulitzerio premijos laureatui, Davidui Maranissui suteikė iki tol niekam neviešintos informacijos.

B. Obamos A. McNear siųsti laiškai ir G. Cook įrašai dienoraštyje vaizduoja rimto ir uolaus jauno vyro pastangas suvokti savo rasinį identitetą ir rasti savo vietą modernioje JAV visuomenėje. Viename iš dienoraščio įrašų, darytų 1984 metų vasarį, G. Cook, su kuria B. Obama draugavo daugiau nei metus, pastebi, jog jų santykiai „tikrai seksualiai šilti, tačiau visa kita – aštrūs kampai“.

Ji prisimena pykusi ant B. Obamos, kurio „šiluma gali būti apgaulinga“. Tarsi atkartodama šiomis dienomis JAV prezidentui neretai išsakomą kritiką, moteris teigia: „Nors jis ir kalba švelnius žodžius, greta egzistuoja ir tas šaltumas“.

G. Cook prisiminė „Barry“ sutikusi kalėdiniame vakarėlyje 1983 metais. Tiesiai iš butelio išgėrusi truputį „Bailey's Irish Cream“, ji su būsimuoju prezidentu šnekučiavosi, sėdami ant oranžinės pagalvėlės, vėliau pasikeitė telefono numeriais.

Moters dienoraštyje pasakojama apie 22 metų vaikiną, vilkėjusį patogius marškinėlius su krūtingų moterų atvaizdais. Esą iš kitų jis išsiskyrė „bėgimo prakaito, „Brut“ dezodoranto, rūkalų, razinų, miego ir oro“ kvapais.

D.Maranissas rašo, jog santykiai su G. Cook buvo pats rimčiausias B. Obamos jaunystės laikų romanas, tačiau pora 1985 metais išsiskyrė. Raštu mąstydama apie „emocines baimes“, neleidusias dabartiniam prezidentui arti prisileisti kito žmogaus, moteris dienoraštyje rašė: „Turbūt tikėjausi, kad laikui bėgant tai pasikeis, jis atsipalaiduos ir mane pamils“.

Savo dienoraštyje moteris aprašė sunkias pastangas suprasti B. Obamą. „Kaip, būdamas 22 metų, jis gali būti toks senas? Turiu pripažinti (nepaisant ironiškos šypsenos), jog jo elgesys mane gąsdino“.