„Kremavimas, religinė ceremonija ir jo pelenų perdavimas įvyko“, – sakė E.Angelas, kuris daugiau detalių nepateikė.

Antradienį M.Noriegos giminaičių ir draugų grupelė buvo privačiai susirinkusi pagerbti velionio, kuris šią centrinės Amerikos valstybę geležiniu kumščiu valdė nuo 1983-iųjų iki 1989-ųjų.

83 metų M.Noriega mirė pirmadienį, valstybinėje Šv.Tomo ligoninėje Panamos sostinėje, kur gulėjo po kovą atliktos gerybinio smegenų auglio operacijos.

Operacijai jis buvo laikinai išleistas iš kalėjimo. M.Noriegai buvo paskirtos trys 20 metų kalėjimo bausmės už jo oponentų nužudymus ir dingimus jo valdymo metais.

Vienas draugas, antradienį dalyvavęs velionio atminimo ceremonijoje, Rubenas Murgasas, sakė, kad ceremonija buvo „labai jaudinanti ir pilna emocijų“.

M.Noriega buvo nuverstas per JAV karinę invaziją į Panamą 1989 metų gruodį ir kalėjo Amerikoje, paskui – Prancūzijoje, už narkotikų kontrabandą ir pinigų plovimą. 2011 metais jis buvo deportuotas atgal į savo šalį ir kalėjo ten.

Jo šeima sakė, kad jis buvo patyręs insultų, turėjo kvėpavimo problemų, paskutiniais gyvenimo metais sirgo prostatos vėžiu ir depresija.