Remiantis tyrėjų duomenimis, Jorritui Faassenui priklausantis sklypas buvo areštuotas dar gegužės 12-ąją. Tai gali reikšti, kad verslininkui buvo iškelta baudžiamoji byla.

Tuo tarpu žurnalistų kalbinti teisininkai pažymėjo, kad, atsižvelgiant į turimus dokumentus, galimų pretenzijų esmė kol kas neaiški.

J. Faasseno pažįstamas žurnalistams papasakojo, kad buvęs J. Voroncovos partneris neseniai atskrido į Nyderlandus, bet netrukus išskrido į Rusiją – neva dėl kilusio teisėsaugos susidomėjimo.

Nyderlandų specialiosiose tarnybose dirbantis pašnekovas nurodė, kad verslininkas neseniai buvo apklaustas Amsterdamo oro uoste dėl galimo sankcijų nesilaikymo, tačiau tikslaus šios informacijos patvirtinimo nėra.

„Follow the Money“ atkreipė dėmesį į tai, kad, vadovaujantis nuosavybės struktūra, areštuotą sklypą valdė broliai Borisas ir Arkadijus Rotenbergai – V. Putinui artimi verslininkai.

Praėjusių metų kovo mėnesį, J. Faasseno žemės sklype buvo įsmeigta Ukrainos vėliava ir pakabintas kreipimasis į J. Voroncovą, kad ji įkalbėtų savo tėvą nutraukti karą.

V. Putino dukroms Marijai Tichonovai ir J. Voroncovai nuo praėjusių metų balandžio mėnesio taikomos Europos Sąjungos (ES) ir Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) sankcijos, įvestos dėl Rusijos pradėto karo su Ukraina. Tada Rusijos prezidento atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas žurnalistams sakė, kad Kremlius būtinai duos atkirtį už V. Putino dukroms įvestas sankcijas ir kad „tai padarys taip, kaip atrodys būtina“. Tai buvo pirmas kartas, kai Maskva oficialiai pripažino, jog M. Tichonova ir J. Voroncova yra V. Putino dukterys. Anksčiau žurnalistai jas vadino tariamomis Rusijos vadovo dukromis.

Portalas „Meduza“ ir televizijos kanalas „Nastojaščeje Vremia“ praėjusių metų balandžio mėnesį skelbė, kad J. Faassenas išvengė sankcijų, nes jo santuoka su J. Voroncova nebuvo oficialiai įregistruota. Yra žinoma, kad poros santykiai truko mažiausiai aštuonerius metus (2008–2016 m.). J. Faassenas ir J. Voroncova susilaukė sūnaus Romano.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją