M. Flynnas tapo aukščiausio rango pareigūnu, sulaukusių oficialių kaltinimų atliekant tyrimą dėl galimo D. Trumpo kampanijos susimokymo su Maskva.

Buvusiam patarėjui buvo iškelti kaltinimai dėl melavimo apie jo privačius pokalbius su tuomečiu Rusijos ambasadoriumi Sergejumi Kisliaku apie JAV sankcijas, įvestas Maskvai ankstesnio JAV prezidento Baracko Obamos administracijos, sakoma viename teismo dokumente.

M. Flynnas penktadienį turėtų stoti prieš teismą ir paskelbti savo poziciją dėl kaltinimo, kad jis Federaliniam tyrimų biurui (FTB) pateikė „klaidingų, išgalvotų ir apgaulingų parodymų“.

Specialiojo prokuroro Roberto Muellerio biuro darbuotojai nurodė,, kad M. Flynnas klaidingai sakė FTB, kad kalbėdamasis su S. Kisliaku sankcijų klausimo neaptarinėjo.

Teismo posėdis, kuriam vadovaus federalinis teisėjas Rudolphas Contrerasas, turėtų prasidėti 10 val. 30 min. vietos (17 val. 30 min. Lietuvos) laiku.

Teismo dokumentai rodo, kad M. Flynnas, anksti prisidėjęs prie D. Trumpo rinkimų kampanijos ir uoliai ją palaikęs, veikiausiai pripažins melavęs federaliniams agentams apie savo pokalbius su rusų ambasadoriumi pereinamuoju laikotarpiu po pernai lapkritį įvykusių rinkimų, kai naujasis prezidentas dar nebuvo prisaikdintas.

M. Flynno advokatas Robertas Kelneris, paklaustas apie apie šį reikalą, atsakymo kol kas nepateikė.

M. Flynnas - jau ketvirtas asmuo, apkaltintas R. Muelleriui vykdant tyrimą.

Vasarį jis buvo priverstas atsistatydinti iš patarėjo posto, kai Baltųjų rūmų pareigūnai pareiškė, jog M. Flynnas juos suklaidino, kai buvo paklaustas, ar kalbėjosi su S. Kisliaku apie sankcijas.

R. Muellerio komanda lapkritį paskelbė kaltinimus trims kitiems buvusiems D. Trumpo rinkimų kampanijos pareigūnams: jos buvusiam pirmininkui Paului Manafortui ir jo verslo partneriui Rickui Gatesui, taip pat buvusiam užsienio politikos patarėjui George'ui Papadopoulos.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)