Sun Lidžunui skirta mirties bausmė po dvejų metų bus pakeista į įkalinimą iki gyvos galvos, teigiama Čangčuno miesto tarpinio liaudies teismo pranešime.

Šią savaitę Kinijos valdžios institucijos paskelbė eilę nuosprendžių aukšto rango asmenims, nes prieš kitą mėnesį vyksiantį partijos suvažiavimą, kuriame prezidentas Xi Jinpingas tikisi užsitikrinti beprecedentę trečiąją kadenciją, stengiamasi vykdyti plataus masto kovos su korupcija kampaniją.

Teismas nurodė, kad Sunas, anksčiau ėjęs viešojo saugumo viceministro pareigas, 2001–2020 metais piktnaudžiavo valdžia eidamas įvairias įtakingas pareigas.

Liepos mėnesį 53-ejų metų Sunas pripažino savo kaltę dėl daugiau kaip 646 mln. juanių (91 mln. JAV dolerių) kyšių paėmimo.

„(Jam) atimtos politinės teisės iki gyvos galvos, o visas asmeninis turtas turi būti konfiskuotas“, – nurodė teismas. Be to, jis apkaltintas manipuliavimu vertybinių popierių rinka ir neteisėtu šaunamųjų ginklų laikymu.

Per dešimtmetį nuo atėjimo į valdžią Xi vykdė kampaniją prieš korupciją valdančiojoje Komunistų partijoje.

Ketvirtadienį buvęs Kinijos teisingumo ministras buvo nuteistas kalėti iki gyvos galvos už tai, kad paėmė kyšių už daugiau kaip 117 mln. juanių.

Trečiadienį griežtos bausmės už korupciją buvo skirtos ir trims buvusiems policijos vadovams, kurie buvo apkaltinti priklausę Suno „politinei klikai“.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją